bg

Kookclub maart 2015

Kookclub maart 2015

Aperitief claudia

voor 4 personen


alles mengen

 
  • 400 gin
  • 400 witte martini
  • 1.5lwitte wijn chardonnay
  • zeste +vlees van 1 appelsien
  • 10 cl suikersiroop

Voorgerecht:Hoppescheuten met pladijs

 verse puree met melk maken
Botersaus (zie mouselinesaus) met hommelbier maken
2 eieren pocheren
pladijs filets kort bakken
hoppescheuten in bruine boter kort bakken
  Ingrediënten PER 4 pers
-----------------------
  • 1 kg pladijsfilet
  • 400 gr hoppescheuten
  • 2 eieren

 


Hoofdgerecht: Kalfsblanket

 Kalfsblokjes zonder been opzetten in fond en laurier toevoegen (90 min)
groenten opstoven in beetje fond
aardappelen koken,pellen opbakken in boter
Gehakte peterselie aan toevoegen.

het gehakt maken. bolletjes rollen in bloem
en opkokenin bouillon.
alle vlees eruit en fond zeven
roux maken met boter en bloem,beetje fond er bij doen = gladde saus
op smaak brengen ,alles erbij en liason van room en ei erbij
opgelet  :niet meer laten koken

 

Ingrediënten per 8 pers.
-----------------------------
3 kg kalfsblokjes
mengeling groenten
peterselie 1 bond

voor gehakt : 1 ei,chapeleure,




Nagerecht:Eclairs

 

deeg éclairs : spuiten en goed afbakken

dessertkoekjes : zachte boter wit kloppen
suiker +zout ,vanillesuiker en eieren erbij
bloem inwerken en afbakkken op 180°c gedurende 10 min

Crème Patissière : melk opkoken
100cl melk opkoken met pudding poeder +2 eierdooier
onder mengen en omiddellijk in een andere schaal gieten

  Ingrediënten PER 4 pers
-----------------------

---------------------------------------
 éclairs :
220 gr water
100 gr.boter
5 gr suiker
4gr zout
20 gr room/melkpoeder
120gr bloem
4 eieren


dessertkoekjes :
240 gr zachte boter
240gr suiker
5 gr zout
40 gr vanillesuiker
4 eieren
400 gr bloem

crème patissière :
1 liter melk
2 eierdooier
100 gr puddingpoeder




Reserveren

U bezit geen vivabox-kortingbon?
Word vaste klant en boek hier -5%




Hotel De stokerij te Oudenburg, West-Vlaanderen - Overnachten nabij Brugge, Oostende en De Haan

Promoties
1 Nacht genieten met Halfpension
  • Prijs arrangement voor 2 personen 
  • Welkomsdrankje en alle toeristische informatie 
  • Ontbijt met tal van streekspecialiteiten 
  • Bij reservatie in een kamer met Spabad dan worden badmantels & etherische oliëen voorzien
  • Marktmenu ( tapasplank met luxe visspecialiteiten,hoofdgerecht Vis ) Vlees op aanvraag